Egy tékozló fiú élete

Egy tékozló fiú élete

Dragon Ball: Saikyou e no Michi

2012. december 30. - petiasün

Dragon Ball: Saikyou e no Michi, más néven 04-es Dragon Ball movie, Út az erőhöz. 1996-os alkotás, nekem pont kimaradt. Ez a film a DB manga 10. évfordulója miatt készült, melynek sztorijába Akira Toriyama is besegített.

Szóval magasra volt téve a léc. A szegényes animeaddicts-os kritika illetve hozzászólások alapján a magyar nézők szerint az egyik legjobb DB film, vegyítve a GT látványát a Dragon Ball sztorijával és a Z látványos harcaival.
Vegyesek az érzéseim. Pont az a bajom vele, mint az Arrow című sorozattal: túlságosan sűrített, váltakozó ütemű, felpörgetett történetvezetés. Összecsapták, pont. Goku útja során minden alap DB-s karakterrel összefut, hipp-hopp összehaverkodnak és mennek tovább, de egyetlen szál van csak szépen kidolgozva: C8 és Goku viszonya. Számomra ez egyben az egyetlen kiemelkedő pozitívum: nagyon eltalálták a hangulatot. Gohan kissé érthetetlen dühkitörésével szemben itt érthetjük a Gokuban feltörő bánatot és haragot, mikor elbukik és ripityára törik az eredeti sorozatban egyébként gonosz android. Megható ahogy van, látjuk a gyermeklelkű Goku felnőttes kiállását a barátjáért.

Spoiler a legvégéről! :És ezt is össze tudták csapni, ugyanis az utolsó percekben Shenlonggal visszahozzák az "életbe" ezt az androidot de nem is mutatják hogy felépülne, csak a kívánást és hirtelen véget ér az egész. Pfff. Ennyire időszűkében lettek volna?!
Spoiler vége!

Egyéb pozitívumok: Bulma szexi  :P , a látványvilág jó (bár helyenként látunk furcsa technikai megoldásokat); no és a HANGULAT. Nosztalgikus. ^^
Egyéb negatívum: Goku mérhetetlenül imba. Komolyan, Muten Roshi az elején elbújhat mellette. Jó hogy nem lépett át super saiyan szintre egyből..; Kissé gyerekes lett, miközben perverz utalások is vannak rendesen, ezt add össze..; A csaták. Épphogy kilépett a majomgyerek falusi kunyhójából és egy rakat Vörösosztagost, gépfegyverekkel, csatahajókkal, robotokkal picsáz el egymagában. Waay too much. Valószerűtlen, nincs súlya semminek. Mondjuk ez mehet a Goku túl imba kategóriába, de különvettem, ugyanis: a kevés csatákból összvissz egyet tudunk komolyan venni, úgy, hogy az ellenfelek száma radikálisan nő az idő függvényében.
Ja, és Krillin meg kimaradt a filmből :(

Egyszer meg lehet nézni, és ajánlom is annak aki a jó öreg Dragon Ball szotrivonalat újra át akarja élni egy kicsit, egy órába sűrítve. Aki viszont a DB-vel kel és fekszik (hehe  :redface:) sok új élményt nem fog nyújtani.

A bejegyzés trackback címe:

https://walkalone.blog.hu/api/trackback/id/tr144987527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása